16 Kasım 2015 Pazartesi

YOĞURTTA KOZALAK MAYASI

KOZALAK İLE YOĞURT MAYALAMA

ÇAM KOZALAĞI İLE YOĞURT MAYALAMA
MALZEME:
  • 2 lt süt
  • 2 tane orta boy yeşil çam kozalağı (kopardıktan sonra  sirkeli suda bekletip iyice yıkanmalı)
  • YAPILIŞI
  • Doğal  köy sütü alıp süzdüm ve  kaynattım.Ilınmaya  bıraktım   ,mayalamaya  uygun  ısıya  geldiğinde   çam  ağacından kopardığım çam  kozalağını  sirkeli  suda  bekletip  yıkadım , çalkaladım ,kurulayıp  yoğurt  mayalayacağım    ılık  sütün için  bırakıp   sarıp  sarmaladım  mayalanmaya bıraktım.5-6 saat  gibi bir  zamanda  mayalandıktan  sonra   4-5  saat  kozalak  içinde  dolapta  bekletip   sonrasında  içinden kozalağı  çıkarttım   ve  mis  gibi  çam  aromalı kokulu  yoğurdum  hazırdı  ..Bence  bu yoğurttan  yapılan  ayranın  bol  köpüklü hafif  rayihalı  olması    yoğurda   göre  daha  çok  tercih  edilme   sebebi  oldu..Merakınızı  giderme  açısından  bir kere  denemenizi  tavsiye  ederim.
  • Bu arada  mayalanmış  yoğurttan  çıkardığınız  yeşil  çam  kozalağını  kavanozda süzülmüş yoğurt  suyu içinde  koruyup  bir kaç  gün  muhafaza  edip  birkaç  kez  kullanabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder