KOZALAK İLE YOĞURT MAYALAMA
ÇAM KOZALAĞI İLE YOĞURT MAYALAMA
MALZEME:
- 2 lt süt
- 2 tane orta boy yeşil çam kozalağı (kopardıktan sonra sirkeli suda bekletip iyice yıkanmalı)
- YAPILIŞI
- Doğal köy sütü alıp süzdüm ve kaynattım.Ilınmaya bıraktım ,mayalamaya uygun ısıya geldiğinde çam ağacından kopardığım çam kozalağını sirkeli suda bekletip yıkadım , çalkaladım ,kurulayıp yoğurt mayalayacağım ılık sütün için bırakıp sarıp sarmaladım mayalanmaya bıraktım.5-6 saat gibi bir zamanda mayalandıktan sonra 4-5 saat kozalak içinde dolapta bekletip sonrasında içinden kozalağı çıkarttım ve mis gibi çam aromalı kokulu yoğurdum hazırdı ..Bence bu yoğurttan yapılan ayranın bol köpüklü hafif rayihalı olması yoğurda göre daha çok tercih edilme sebebi oldu..Merakınızı giderme açısından bir kere denemenizi tavsiye ederim.
- Bu arada mayalanmış yoğurttan çıkardığınız yeşil çam kozalağını kavanozda süzülmüş yoğurt suyu içinde koruyup bir kaç gün muhafaza edip birkaç kez kullanabilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder