Üç Malzemeli Un Kurabiyesi
Günün en tatlı saatleri akşam üzeri olmuş, belki de tatlısıyla tuzlusuyla uzun uzadıya keyfi çıkacak bir kahvaltı sofrası hazırlıyorsunuz. Ya da akşam yemeği sonrası çay keyfinizi taçlandıracak tatlı bir hamur işi aradığınız. Öyleyse sadece 10 dakikada hazırlanan üç malzemeli un kurabiyesi tarifine alalım sizi. Bu kurabiyeler bir şahane.
Tereyağı, pudra şekeri ve un ilavesiyle hazırlanan bu tatlı kurabiyeler, kaşıkla şekil alıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika gibi kısa bir sürede pişiyor.
Demleyin çayı, kurulun en sevdiğiniz koltuğa. Kurabiyeleriniz olmak üzere, afiyet olsun.
MALZEMELER
- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3,5 su bardağı un
KAÇ ADET?
26 ADET
HAZIRLAMA SÜRESİ
10 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ
20 DAKİKA
Püf noktası:
Oda sıcaklığında tereyağı kullanmaya özen gösterin.
Kurabiye hamuru toparlanıp ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar azar azar un eklemeyi sürdürün.
Pişirme önerisi:
Çırpılmış yumurta akına batırdığınız kurabiyelerin üzerini ceviz kırıklarına bulayıp tepsiye dizebilir, bu şekilde cevizli kurabiyeler de hazırlayabilirsiniz.
Servis önerisi:
Kurabiyelerin üzerine arzuya göre pudra şekeri eleyebilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın.
- Pudra şekerini katıp tereyağıyla birlikte krema kıvamını alana kadar karıştırın.
- Elenmiş unu azar azar katıp kurabiye hamurunu toparlanana kadar yoğurun.
- Arzuya göre dondurma kaşığı ile top şeklini verdiğiniz kurabiye hamurlarını, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzerleri hafif bir renk alana kadar 15-20 dakika pişirin. Ilık olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder