Küçük küçük çiçeklere ayrılan kızartmasından salatasına pek çok çeşidi yapılan karnabahar sevilmez mi hiç? Sevilir elbette, çıtır çıtır kızartılmak yerine panelenip yüksek ısıda fırında da pişirilir. Karnabahar pane tarifi tam da bu aşamada imdada yetişir. Fırından çıkan mini mini karnabaharlar; domates soslara, karamelize soğanlı dip soslara olmadı sarımsaklı yoğurt ya da mayonez-ketçap karışımına batırılıp löp löp yenir. Sebze yemeyen ya da karnabahar sevmeyen kardeşlerimiz sözsüz kalır, peşinize takılır. Önden de bol vitaminli, bir tas sıcak çorba yakışır.
Semt pazarına çıkılıp bir adet karnabahar alınsın bizce.
MALZEMELER
- 1 adet orta boy karnabahar
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı galeta unu (arzuya göre mısır unu)
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı (arzuya göre ayçiçek yağı)
- 1/2 tatlı kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/4 çay kaşığı toz zerdeçal
Üzeri için:
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (arzuya göre)
KAÇ KİŞİLİK?
4 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ
20 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ
20 DAKİKA
Püf noktası:
Karnabaharları kaynar suda kısa süre haşlamaya özen gösterin. Fazla sularını dikkatli bir şekilde süzüp üzerlerini kurulayın.
Pişirme önerisi:
Arzu ettiğiniz kuru ve taze baharatları, haşlanmış karnabaharları buladığınız karışıma ekleyebilirsiniz.
Yumurtalı karışıma buladığınız karnabaharları derin yağda, fritözde de kızartabilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
- Bol suda yıkayıp kök kısmını aldığınız ve yapraklarını temizlediğiniz karnabaharı küçük çiçeklerine ayırın.
- Az miktarda limon suyu ve un ilave ettiğiniz kaynar suda diriliği gidene kadar, kısa süre haşlayın. Haşlama suyunu süzdüğünüz karnabaharları buzlu suya alıp şoklayın. Kısa bir süre buzlu suda beklettiğiniz karnabaharların suyunu süzüp fazla sularını kağıt havlu yardımıyla alın.
- Derin bir kasede; yumurta, yoğurt, zeytinyağı, un, galeta unu, pul biber, tuz, karabiber ve toz zerdeçalı pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Haşlayıp şokladıktan sonra fazla suyunu aldığınız karnabaharları hazırladığınız karışıma bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika kadar kızartın. Kısa bir süre için fırından alıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serptiğiniz karnabaharları peynirler kızarana kadar yeniden fırınlayıp arzu ettiğiniz dip sos ilavesiyle sevdiklerinizle paylaşın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder