Hafta sonu için börek tadinda bir kek hiç fena olmaz Buyurun tarife...
(la recette en français ce trouve dans la partie commentaire)
(la recette en français ce trouve dans la partie commentaire)
Börek Tadında Kek
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik Hazırlama: 15dk Pişirme: 50dk
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik Hazırlama: 15dk Pişirme: 50dk
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
3-4 orta boy patates
1 çay bardağı beyaz peynir
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet orta boy rendelenmiş soğan
Maydanoz
2 – 2,5 su bardağı un
tuz (peynirin tuzuna göre ayarlayabilirsiniz)
Karabiber, pul biber
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
3-4 orta boy patates
1 çay bardağı beyaz peynir
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet orta boy rendelenmiş soğan
Maydanoz
2 – 2,5 su bardağı un
tuz (peynirin tuzuna göre ayarlayabilirsiniz)
Karabiber, pul biber
Patateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın.
3 yumurtayı tuz ile özdeşleşene kadar çırpıp sıvı yağ, süt, rendelenmiş soğan, kaşar peyniri ve yoğurdu da ilave edip çırpmaya devam edin. Baharatları ekleyin. Un ve kabartma tozunu eleyerek yavaş yavaş karışıma ekleyin. Doğradığımız patatesleri de ekleyip iyice karıştırın. Son olarak doğradığımız maydanozları ve beyaz peyniri ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış tepsiye dökün. Üzerine dilerseniz bolca susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 50 dakika pişirin. Gerçekten börek tadında oluyor, tavsiye ediyorum. İki dilim kalmıştı buzdolabına koydum ve ertesi gün tadı daha çok güzel oldu, soğuk yemenizi öneririm. Afiyet olsun:)
3 yumurtayı tuz ile özdeşleşene kadar çırpıp sıvı yağ, süt, rendelenmiş soğan, kaşar peyniri ve yoğurdu da ilave edip çırpmaya devam edin. Baharatları ekleyin. Un ve kabartma tozunu eleyerek yavaş yavaş karışıma ekleyin. Doğradığımız patatesleri de ekleyip iyice karıştırın. Son olarak doğradığımız maydanozları ve beyaz peyniri ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış tepsiye dökün. Üzerine dilerseniz bolca susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 50 dakika pişirin. Gerçekten börek tadında oluyor, tavsiye ediyorum. İki dilim kalmıştı buzdolabına koydum ve ertesi gün tadı daha çok güzel oldu, soğuk yemenizi öneririm. Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder