22 Mart 2013 Cuma

Bu  akşam  sürekli pastahaneden aldığımız bir  kurabiyeyi denemeye karar verdim...Nasıl olacağını çok merak ediyorum


İnternetten aldığım tarif şöyle:

MALZEMELER: 
2 su bardağı un 
250 gr. tatlı lor 
1 yumurta 
1 su bardağı toz şeker 
1/4 paket margarin (65 gr.) 
1 çay kaşığı kabartma tozu 

YAPILIŞI: 
1- Bir tencereye lor, yumurta, toz şeker, margarin, kabartma tozu konup karıştırılır. 
2- Elenmiş 2 bardak un ilavesiyle yumuşak bir hamur yapılır. 
3- Küçük parçalara ayrılıp avuç içinde yuvarlanır. Hafifçe bastırılıp yağlanmış tepsiye dizilir. 
4- Orta ısılı fırında pembe renkte pişirilir. 
5- Yumuşak olması için, ılınınca bir tencereye alınıp kapağı kapatılır. 

Not: Kurabiyelerin üzerine yumurta sürülmez. 

Ancak hazırlanan kurabiye önce çırpılmış yumurtanın beyazına sonrada toz şekere  batırılarak  tepsiye dizilir ..Ben tepsiye yağlı kağıt yayıyorum ..  tepsiyi yağlamıyorum...hem de yıkarken rahat oluyor..

AFİYET OLSUN . İÇİNE HIZIR BEREKETİ KONSUN..

                                                                                             BÖYLE  BİR MUTFAKTA NELER PİŞİRİLMEZ Kİ ?!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder